Martijn Wagener

Martijn Wagener Martijn Wagener heeft als Manager Exploitatie gewerkt bij Essent Warmte en Local Energy Solutions. Ook werkte hij bij Essent Duurzame Energie, Trading en Productie. In 2011 is hij overgestapt naar de innovatie business unit van Essent: New Energy. In 2012 is hij als zelfstandig ondernemer/adviseur gestart met de ontwikkeling van Bio Based Economy concepten, vanuit de Wagener Groep.

Ervaring

“Ik ben een ervaren professional in de commerciële aspecten van de volledige energie waardeketen (van generatie, inkoop en handel, om de verkoop). In de afgelopen jaren heb ik diepgaande kennis van portfolio-, energie-en assetmanagement en asset ontwikkeling verkregen. Ik heb een achtergrond in duurzame energie en warmte, optimalisatie en distributie.”

Persoon

“Ik ben een pionier, een open ondernemer, een creatieve denker, een inspirator en een teamspeler met oog voor zowel het grote geheel en de details. Ik krijg energie van het samenbrengen van mensen en anderen te overtuigen dat er wel een oplossing is. Ik heb uitstekende communicatieve en organisatorische vaardigheden.”

Passie

“Mijn persoonlijke drive en inzet is om bij te dragen aan een meer duurzame wereld.”

LinkedIn en email adres

Projecten

Innovatieve droger BZOB Helmond

Verschillende bedrijven in Helmond hebben de een hoog energieverbruik, veel afvalstromen én de behoefte om producten te verwarmen, koelen of drogen. Samenwerken is hier de sleutel. Virida en enkele anderen bedrijven deden een haalbaarheidsonderzoek naar een ‘innovatieve droger’.

Monitoring energiebesparing en duurzaamheid TU Delft

Sunsolutions ondersteunt de duurzaamheids en energiecoördinator vande TU Delft. Virida ondersteunt en coördineert deze activiteiten. Daarbij wordt gekeken naar de uitvoering van energiebesparingsplannen plus verduurzaming op het gebied van afval, emissies en het inkoopbeleid.

Directeur Grassa

Grassa haalt méér uit gras door bioraffinage. Na jaren van onderzoeken en testen door een consortium van bedrijven is het nu tijd voor een nieuwe fase: het implementeren en verspreiden van het idee. Het bedrijf Grassa BV is onlangs officieel opgericht en Martijn Wagener van Virida is de nieuwe directeur met het doel om de kennis en technologie van Grassa naar de markt te brengen.