Tomas Mathijsen

Tomas Mathijsen

Ir. Tomas Mathijsen heeft twee jaar als onderzoeker en adviseur gewerkt bij DuneWorks, een adviesbureau op het gebied van duurzaamheid. Hij is verder actief als projectmedewerker bij de Energiecoöperatie Schijndel. Daarnaast is hij voorzitter van de Denktank Duurzaamheid Schijndel, die de gemeente Schijndel adviseert over duurzame vraagstukken.

Ervaring

Vanwege mijn opleiding Duurzame Energietechnologie heb ik een multidisciplinaire achtergrond met expertise in zowel de technische kennis als de maatschappelijke implementatie van duurzame technologieën. Bij DuneWorks heb ik mij gericht op participatie, gedragsverandering en sociale acceptatie van duurzaamheid. Adviesvorming was daarbij een belangrijke onderdeel, net als bij de Denktank Duurzaamheid. Bij de Energiecoöperatie Schijndel houd ik mij voornamelijk bezig met projectmanagement en verdienmodellen.

Persoon

Duurzame energie introduceren in een samenleving gebaseerd op fossiele brandstoffen is complex. Maar het mooie van duurzame energie is dat er veel voordelen aan kunnen zitten: goedkoper, gezonder, beter voor het milieu, winstgevend, hipper, aantrekkelijker, comfortabeler, noem maar op.
Als je de voordelen kunt afstemmen op de behoeften van mensen en organisaties, dan wordt de vraag: waarom zouden we niet overstappen naar duurzame energie?
Mijn kracht ligt in het integraal denken: wat zijn de behoeften en wat is de context van een organisatie of persoon? Welke duurzame oplossing past hierbij? Ik ben sociaal en dat helpt mij mensen te begrijpen. Mijn analytisch en creatief denkvermogen helpen mij om een gedegen oplossing te vinden.

Passie

Een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving

LinkedIn en email adres